Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Η δράση μας



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας που γιορτάζει απο το 2010 με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Σεξoυαλικής Υγείας, τα μέλη της ομάδας «Εθελοντική Μαιευτική» δημιούργησαν  ΔΡΑΣΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ  με θέμα "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ" στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά για να Σας ενημερώσουν για θέματα σεξουαλικής υγείας και να μοιράσουν προφυλακτικά, για να «κλειδώσετε τους κινδύνους απ΄έξω».




  Η «Εθελοντική Μαιευτική» λοιπόν για να γιόρτασει την ημέρα αυτή είχε στόχο   για 3 ημέρες(4-5-6/9), για 3 ώρες(20:00-23:00) και σε 3 σημεία( 1.Πειραιάς 2.Μοναστηράκι 3. Κεραμεικός)ταυτόχρονα , για να μοιραστεί μαζί Σας τις γνώσεις για την Υγεία και την προφύλαξή της.

Πειραιάς- Πασαλιμάνι 
Η δράση μας είχε  αρκετά μεγάλη απήχηση από άτομα αναπαραγωγικής ηλικίας. Το αρχικό μας πλάνο όσον αφορά τις τοποθεσίες της δράσης ήταν να βρισκόμασταν ταυτόχρονα σε τρία κεντρικά σημεία της Αττικής, τα οποία είναι το Μοναστηράκι, ο Κεραμικός και ο Πειραιάς.Το πλάνο αυτό ακολουθήθηκε πιστά στις 4 και 5 Σεπτέμβρη,  αλλά λόγο της μέγαλης απήχησησης την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη συγκεντρωθήκαμε σε ένα σημείο (Κεραμικός)

Μοναστηράκι 
Πειραιάς - Προφ. Ηλίας Βεάκειο θέατρο

Δοθηκαν 3500τεμ. προφυλακτικά



Δραστηριότητα της ομάδας


Δόθηκαν έντυπα υλικά ενημέρωσης για το AIDS  και προφυλακτικά  που χορηγήθηκαν από το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο.
Ακόμα έντυπο ενημέρωσης για το ρόλο των Μαιών-Μαιευτών στην κοινότητα που χορηγήθηκε από το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Αθήνας.

Και ένα έντυπο παραπομπής ενημέρωσης  που δημιούργησε η ομάδα για την ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ , ένα μικρό σε μέγεθος φυλλάδιο της ομάδας μας. Το φυλλάδιο αυτό παρακινούσε τα άτομα να ενημερωθούν σωστά και να παρακολουθήσουν το βίντεο που  ειχε δημιούργησει  η ομάδα για το σκοπό αυτο. Με μεγάλη μας χαρά καταφέραμε με την λήξη της δράσης να έχουμε εξαντλήσει όλο το υλικό.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ : 3500  τεμ.


Ανταπόκριση από το κοινό  


Η ανταπόκριση από τα άτομα αναπαραγωγικής ηλικίας ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που επικρότησαν την επιθυμία μας για την ενημέρωση  και προφύλαξη του πληθυσμού.


Περίπατος κινητής ενημέρωσης στο Γκάζι


ενημέρωση εξώ απο το μετρό




Ενημέρωση στη πλατεία του Κεραμεικού

Πειραιάς- πεζόδρομος Σωτήρος
Ενημέρωση έξω απο το θέατρο





Τα μέλη που συμμετείχαν φορούσαν την μπλούζα της ομάδας και χρησιμοποιήθηκε κάθε κινητό υλικό που έφερε  τα διακριτικά της ομάδας.   Η φωτογραφία αυτή έχει καθιερωθεί σαν αναμνηστική των δράσεων. Επειδή η ταυτόχρονη παρουσία των εθελοντών δεν είναι εφικτή, η ομάδα θεωρεί δίκαιη  για αναμνηστική φωτογραφία να είναι αυτή, χωρίς πρόσωπα για την τιμή και των μελών που συμμετείχαν στο σχεδισμό αλλά και στην εκτέλεση της δράσης.



   


Κοινοποιηση της  δράσης





     Η δράση κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η ομάδα μας και φυσικά στο facebook   ΣΕΛΙΔΑ ΟΜΑΔΑΣ 

 Επίσης η συγκεκριμένη ΔΡΑΣΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ συνοδεύτηκε από ενημερωτικό Video που επιμεληθήκαν τα μέλη της ομάδας, στο YouTube  στο κανάλι της ομάδας μας  VOLUNTEER MIDWIFERY  με τίτλο:  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ –ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ
Και είναι το κάτωθι Link:
Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για  την θετική διάθεση όλης της ομάδας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ»  για το σχεδιασμό μιας νέας δράσης μείνετε συντονισμένοι.











ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ"                                           ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 
                                    in action μέλη
ΑΓΓΕΛΟΥΚΟΥ ΞΕΝΙΑ  ΠΑΠΠΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
ΔΙΑΝΕΛΗ ΜΑΙΡΗ ΠΟΤΗΡΑΚΗ ΔΑΦΝΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΩΤΑ 
ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΜΠΟΥΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩ/ΝΑ  ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 
ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΑΓΑΘΗ