Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

4/9 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας που γιορτάζει απο το 2010 με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Σεξoυαλικής Υγείας, τα μέλη της ομάδας «Εθελοντική Μαιευτική» δημιουργούν ΔΡΑΣΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ  στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά για να Σας ενημερώσουν για θέματα σεξουαλικής υγείας και να μοιράσουν προφυλακτικά, για να «κλειδώσετε τους κινδύνους απ΄έξω».


Σκοπός της ως Παγκόσμιας Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για το ρόλο της σεξoυαλικότητας στην ανθρώπινη υγεία, όπως και η ανάδειξη της σπουδαιότητας των σεξoυαλικών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO):
«Η σεξoυαλική υγεία είναι μία κατάσταση συναισθηματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας σε σχέση με τη σεξoυαλικότητα του ατόμου. Δεν είναι απλώς η απουσία ασθένειας, δυσλειτουργίας ή αναπηρίας. Η σεξουαλική υγεία απαιτεί μια θετική προσέγγιση και με σεβασμό προς την σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές σχέσεις, καθώς και τη δυνατότητα ευχάριστων και ασφαλών σεξουαλικών εμπειριών, χωρίς εξαναγκασμό, διακρίσεις και βία. Για να επιτευχθεί και να διατηρηθεί η σεξουαλική υγεία, τα σεξουαλικά δικαιώματα όλων των ατόμων πρέπει να γίνονται σεβαστά, να προστατεύονται και να πληρούνται».
  



  Η «Εθελοντική Μαιευτική» λοιπόν για να γιόρτασει την ημέρα αυτή θα βρίσκεται για 3 ημέρες(4-5-6/9), για 3 ώρες(20:00-23:00) και σε 3 σημεία( 1.Πειραιάς 2.Μοναστηράκι 3. Κεραμεικός)ταυτόχρονα , για να μοιραστεί μαζί Σας τις γνώσεις για την Υγεία και την προφύλαξή της.

Περάστε από αυτά τα σημεία της πόλης, και μη διστάσετε να ενημερωθείτε  απο τα μέλη της ομάδας μας!

   Η δράση γίνεται με την πολυτιμη  συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ.